GameStop, която бе в епицентъра на неотдавнашната борсова треска, предизвикана от

...
GameStop, която бе в епицентъра на неотдавнашната борсова треска, предизвикана от
Коментари Харесай

GameStop издига милиардер за председател на борда

GameStop, която бе в епицентъра на неотдавнашната борсова тресчица, провокирана от обществената мрежа Reddit обяви намерения да избере милиардера Райън Коен за ръководител на управителния си съвет след идното годишно заседание, съобщи Ройтерс. Коен  най-големият акционер и член на борда на компанията за търговия с видеоигри.

GameStop предлага и кандидатурите на шестима души за членове на управителния съвет, които би трябвало да бъдат гласувани на общото заседание на 9 юни.

Райън Коен се причисли към управителния съвет през януари и оттогава настоява за прекосяване към електронна търговия и съдействие с огромни вериги като Target и Уолмарт (Walmart), както и с софтуерни компании като Microsoft и Sony.

Предприемачът Райън Коен натрупа първичното си положение основно от продажбата на компанията Chewy, за 3.35 милиарда $, на която бе съосновател.

Малко по-късно той влага съвсем цялата сума в софтуерния колос Apple и банковата институция Wells Fargo. И двете са част от портфейла на именития капиталов фонд на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР